PRZEPIS NA CIASTO ŚWIĄTECZNE



SKŁADNIKI:

- 2 śmiejące się oczka
- 2 zgrabne nóżki
- 2 kochane rączki
- 2 twarde kontenery z mlekiem
- 2 jajka
- 1 banan
- 1 miska do mieszania (wyścielona futerkiem)


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

1. Spójrz głęboko w śmiejące się oczka
2. Rozdziel dwie zgrabne nóżki dwoma kochanymi rączkami
3. Ściskaj i masuj kontenery z mlekiem
4. Sprawdzaj palcem w regularnych odstępach czasu, czy miska (wyścielona futerkiem) jest dobrze natłuszczona
5. Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracując nim w przód i w tył, aż do ubicia piany. Dla lepszych rezultatów wyrabiaj w miedzyczasie kontenery z mlekiem
6. Gdy w piecu będzie dobrze nagrzane, wsuń banana głęboko do miski i nakryj jajakmi (poczaekaj aż wszystko będzie przesiąknięte, lecz nie zapomnij o rytmicznym mieszaniu)
7. Ciasto bedzie gotowe, gdy banan stanie się miękki

DLA LEPSZEGO EFEKTU POWTARZAJ PUNKTY OD TRZECIEGO DO PIATEGO


UWAGI:

Jeśli pieczesz w nieznanej kuchni, wyczyść dokładnie oraz zabezpiecz przybory kuchenne przed i po użyciu.
Nie wylizuj miski do mieszania po użyciu.
Jeśli wszystko zbyt szybko urośnie, ulotnij się z miasta.